Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Contractmanagement

Contractmanagement is het managen van wederzijdse prestaties in relatie tot enerzijds de gemaakte afspraken en anderzijds de actuele behoefte aan die prestaties.

We kunnen het ook uitleggen door de term op te splitsen in ‘contract’ en ‘management’, waarbij het contract vooral gaat over het vastleggen van goede voornemens (momentopname) enerzijds en het managen vooral gaat over het sturen van de prestaties in relatie tot behoefte en tevredenheid. Hierbij is het belangrijk om je te realiseren dat zowel behoefte als tevredenheid bewegende doelen zijn; ze veranderen voortdurend op basis van omgeving en referentiekader.
 
Contractmanagement is eigenlijk een containerbegrip; je kunt er veel onder verstaan. Daardoor kan contractmanagement zich, afhankelijk van de gebruikte definitie, richten op:
  1. Contractdekking: alle leveranciers
  2. Contractbeheer: alle contracten
  3. Accountmanagement: alle contracten per contracteigenaar
  4. Gekoppelde contracten: contracten die in onderlinge samenhang een eindresultaat opleveren
  5. Individuele contracten: prestaties (Service Level Agreement) en contractgebruik (compliance)
Meer informatie is hier te vinden:
Partner van Inkoperscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'