Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Managen van individuele contracten

Dit is de meest voorkomende vorm van contractmanagement: het sturen op (afgesproken) prestaties van een individueel contract. Veelal zijn deze prestatieafspraken vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA), ook wel Dienstverleningsovereenkomst (DVO). Daarbij bepalen wij vooraf welke prestaties wij van een leverancier verwachten. Deze prestaties meten wij, en de resultaten worden op regelmatige basis met de leverancier besproken. Bij gebreken wordt gestuurd op verbetering.

Het probleem bij deze metingen is meestal dat de prestaties van de ‘eigen organisatie’ van de klant niet worden meegenomen in de meting, terwijl die vaak een grote impact hebben op de prestatie van de leverancier en op het uiteindelijke resultaat.

De meest kenmerkende prestatie van de klantorganisatie is natuurlijk het betalen. Deze betaling is namelijk de belangrijkste reden waarom de leverancier zijn of haar prestatie wil leveren. Heeft u uw betalingsgedrag niet op orde, dan is het managen van contracten een lastige opgave. Hoe reëel is het om een leverancier aan te spreken op te late levering, wanneer u zelf in gebreke blijft bij de tijdige betaling van eerdere prestaties?

Bij het managen van individuele contracten speelt de mate waarin het contract ook daadwerkelijk gebruikt wordt een belangrijke rol.

Partner van Inkoperscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.