Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Zorgverzekeraars worstelen vanwege coronacrisis met zorginkoop voor volgend jaar

Het zou nog wel eens kunnen dat de zorgpremies gaan stijgen doordat het voor zorgverzekeraars veel moeilijker wordt om de zorg voor volgend jaar in te kopen. Ze kunnen niet inschatten wat de omvang is van de uitgestelde behandelingen. Zo blijkt uit navraag van nieuwsradiozender BNR.

Ziekenhuizen stelden vanaf maart veel reguliere zorg uit door het grote aantal coronapatiënten. “We hebben nauwelijks zicht op wat er precies is opgeschort. Ook weten we niet wanneer ziekenhuizen weer volledig zijn opgeschaald”, aldus Aad de Groot, directeur van DSW Zorgverzekeraar. Hierdoor is het voor de zorgverzekeraars moeilijk te bepalen hoeveel extra zorg ze moeten inkopen. De Groot schat in dat ziekenhuizen een deel van de behandelingen naar 2021 doorschuiven.

Onzekerheid over zorginkoop
Zorgverzekeraars Zilveren Kruis, CZ en VGZ onderschrijven dit beeld. Zilveren Kruis gaat uit van ‘een stuwmeer aan uitgestelde zorg’. De verzekeraar denkt dat ziekenhuizen meer behandelingen uitstellen zolang de anderhalve meter afstand blijft gelden. CZ onderstreept daarnaast dat zorgverzekeraars zich bij de inkoop voor volgend jaar normaal baseren op de zorgbehoefte van dit jaar. Dat kan nu echter niet vanwege een verstoring van de ‘volumecijfers’. Of ze zorg daardoor uit voorzorg ruimer gaan inkopen, wat premiestijgingen betekent, willen de verzekeraars nog niet zeggen. Ze verwachten de komende maanden een beter beeld te krijgen van de gevolgen van de coronacrisis voor de zorginkoop en zorgpremies.

Bron: BNR

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'