Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Zorgkantoren investeren in ontwikkeling zorginkoper

Onder leiding van koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn zorgkantoren de opleiding ‘Inkopen op kwaliteit in de langdurige zorg’ gestart. Ruim 100 medewerkers, verspreid over alle zorgkantoren, nemen het komende jaar deel aan deze opleiding om zich verder te ontwikkelen als zorginkoper.

Doordat er steeds meer nadruk komt op kwaliteit in de inkoop, verandert de rol van de zorgkantoren, zo stelt ZN. Bij de inkoop van kwalitatief goede langdurige zorg, onder meer in de dialoog met aanbieders van verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg en aanbieders, wordt deze verandering steeds duidelijker. De opleiding moet zorginkopers vertrouwd maken met deze nieuwe praktijk en ondersteunt medewerkers van zorgkantoren (zorginkopers, kwaliteitsadviseurs en beleidsmedewerkers) in de ontwikkeling naar het Profiel 2021.

Blijven ontwikkelen

Dit profiel beschrijft hoe zorgkantoren over twee jaar hun rol willen invullen, waarbij de wensen en behoeften van cliënten bij de zorginkoop centraal staat. Verder ontwikkelen staat voor de zorgkantoren voorop. Wout Adema, directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland: ‘Laten zien dat je wilt blijven leren is belangrijk. Ik ben er trots op dat zorgkantoren gezamenlijk laten zien dat ze zich verder willen ontwikkelen. Het is mooi dat zoveel medewerkers nu met de opleiding starten.’

Opleiding ‘Inkopen op kwaliteit in de langdurige zorg’

De opleiding duurt een jaar en kent verschillende onderdelen voor diverse doelgroepen. Zo is er het Development track, dat gericht is op zorginkopers, kwaliteitsadviseurs en beleidsmedewerkers betrokken bij de zorginkoop vanuit de kwaliteitskaders. Medewerkers ontplooien vaardigheden gekoppeld aan hun eigen praktijkcasussen. Verder zijn er Kennismodules met verschillende thema’s, zoals technologische innovaties en arbeidsmarkt, biedt het Managementprogramma inhoudelijke inspiratie over inkopen op kwaliteit en helpt het managers bij het begeleiden van hun medewerkers naar het Profiel 2021.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres