Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ziekenhuizen besteden ICT vaker uit

ICT-diensten worden in ziekenhuizen steeds vaker uitbesteed. Voor grotere ziekenhuizen biedt dit voordelen, maar kleinere ziekenhuizen kunnen vaak niet anders. Dit blijkt uit een onderzoek van M&I/Partners dat werd gehouden onder managers van twaalf ziekenhuizen verspreid door heel Nederland.

Geleidelijk aan besteden ziekenhuizen ICT-zaken steeds vaker uit. Veel andere zorgorganisaties hebben het grootste deel van de ICT al uitbesteed, maar ziekenhuizen doen dit vaak nog zelf. Een belangrijke reden hiervoor is dat ziekenhuizen voldoende omvang hebben om het grootste deel van de benodigde deskundigheid in huis te kunnen hebben en houden. De ziekenhuizen hebben wel plannen om steeds meer ICT-delen uit te besteden.

Uitbesteden voor hogere kwaliteit
Zaken die op dit moment het meest uitbesteedt worden, zijn delen van het technisch beheer van de ICT-infrastructuur en applicaties uit de cloud (ook wel aangeduid als SaaS) worden afgenomen. Deze zaken worden uitbesteed, omdat zo de hogere kwaliteit van de dienstverlening nagestreefd kan worden. In het onderzoek gaven de meeste ziekenhuizen aan hun doelstellingen op dit gebied ook te hebben bereikt.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres