Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Zes manieren voor inkoopteams om burn-outs te voorkomen

Met de stijgende inflatie en de impact van geopolitieke spanningen op toeleveringsketens neemt de druk op inkoopteams steeds verder toe. Uit twee onderzoeken waarover Supply Management bericht, komt een beeld naar voren van inkopers met een burn-out, waarbij ongeveer een vijfde van de kopers van plan is hun functie te verlaten.

Richard Wilding, emeritus hoogleraar supply chain-strategie aan de Cranfield School of Management, waarschuwde dat ‘vluchtige, onzekere, complexe en tegenstrijdige’ werkomgevingen betekenen dat inkoopprofessionals de industrie verlaten. Uit onderzoek van Skills Dynamic blijkt dat bijna alle (99%) supplychain-professionals zich zorgen maken over de gevolgen van een hoog personeelsverloop vanwege werkomstandigheden onder druk en een gebrek aan erkenning voor hun werk. Hoe kunnen inkoopprofessionals er nu bij record hoge stressniveaus voor zorgen dat hun teams niet opbranden?

1. Mentaal en fysiek welzijn aanmoedigen

Howard Price, hoofd inkoopinhoud bij Skill Dynamics, vertelde Supply Managment dat er naast veerkrachtige contracten en toeleveringsketens ook veerkrachtige inkoopprofessionals nodig zijn. Effectief management en ondersteunende werkomgevingen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat werknemers geen burn-out krijgen. “We moeten iedereen aanmoedigen om zich te concentreren op hun eigen persoonlijke lichamelijke gezondheid, regelmatig te pauzeren en voldoende te bewegen”, aldus Price.

2. Benaderingen afstemmen op individuele behoeften

“De pandemie bracht verschillende cruciale problemen op de werkplek onder de aandacht, waaronder de feilbaarheid van de one-size-fits-all-benadering van de geestelijke gezondheid van werknemers, en de implicaties van een broze grens tussen werk en privé”, zeggen Alistair Carmichael, , Erica Hutchins Coe en Martin Dewhurst van McKinsey. Werknemers worden volgens hen geconfronteerd met verschillende uitdagingen, die geïndividualiseerde ondersteuning van hun werkgevers vereisen. Het aangaan van een open dialoog binnen de functie om inzicht te krijgen in de benodigde ondersteuningsniveaus kan helpen bij vitale inclusiviteit op de werkplek.

3. Opleiding

Bedrijven kunnen onder druk staan ​​om te bezuinigen, maar dit is misschien wel het beste moment om te investeren in training voor werknemers om ervoor te zorgen dat ze zijn toegerust om de komende uitdagingen het hoofd te bieden. “Hoewel onze eigen supply chain-uitdagingen misschien uniek lijken, worden veel organisaties tegenwoordig met dezelfde problemen geconfronteerd, dus het is erg nuttig om te leren hoe andere inkoopprofessionals ermee omgaan”, aldus Price.

4. Samenwerken

In moeilijke tijden is het belangrijk om samen te werken met medewerkers en leveranciers. Price: “We moeten allemaal onze individuele prestatiedoelen halen, maar een team is veerkrachtiger dan welk individu dan ook, dus houd elkaar in de gaten en help elkaar. Hetzelfde geldt voor je contacten bij je leveranciers.”

5. Beoordelingen

Het zorgen voor robuuste statistieken over geestelijke gezondheid en stressondersteuning kan helpen bij het stellen van duidelijke doelen en het in kaart brengen van verbeteringen in benaderingen, aldus Carmichael, Hutchins Coe en Dewhurst. De introductie van dergelijke statistieken, bijvoorbeeld door frequente enquêtes, kan realtime-momentopnamen van het welzijn van werknemers opleveren.

6. Inefficiënties aanpakken

“Mensen kunnen het huidige tempo en de huidige schaal (van de volatiliteit van de toeleveringsketen) gewoon niet bijhouden”, vertelde Rajesh Kalidindi, CEO en oprichter van LevaData, aan Supply Management. Data, digitalisering en kunstmatige intelligentie kunnen worden gebruikt om processen, die teams extra kunnen belasten, te versnellen. Maar het succes van digitaliseringsprocessen gaat volgens Kalidindi niet alleen over de technologie, maar zeker ook over de mensen, hun motivatie, hun gebruik van technologieën en hoe ze van bovenaf worden geleid.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'