Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Zakelijke inkoop van hernieuwbare energie bereikt recordhoogte

Uit onderzoek van Wood MacKenzie blijkt dat bedrijven in Azië-Pacific hun inkoop van hernieuwbare energie in 2022 hebben opgeschaald tot recordhoogten vanwege de aantrekkelijke prijzen ervan. Volgens Wood MacKenzie hebben ambitieuze doelstellingen voor het koolstofvrij maken en verbeteren van de prijzen van hernieuwbare energie geleid tot de toegenomen populariteit van dit type energie. Dit bericht Supply Management.

Bedrijven in Azië-Pacific sloten inkoopcontracten af voor zeven gigawatt (GW) hernieuwbare energie. Dat betekent een stijging van 80% op jaarbasis. In de regio zijn de elektriciteitsprijzen voor zonne-energie, commerciële zonne-energie en wind op land sinds 2019 met respectievelijk 4,9%, 14,2% en 8,6% gedaald. Tegelijk zijn de LNG-prijzen in dezelfde periode 2,4 keer duurder geworden. De prijs van ruwe olie is meer dan verdubbeld en steenkool is vier keer zo duur geworden.

Inkoop via PPA’s

Zakelijke PPA’s (corporate renewable power purchase agreements) zijn directe contracten voor bedrijven om energie in te kopen van ondernemingen die hernieuwbare energie winnen. Zo hebben bedrijven toegang tot een betrouwbare bron van schone energie. Bedrijven in Azië-Pacific die het meest gebruik maken van PPA’s komen uit de industriële, retail- en technologiesectoren. Kyeongho (Ken) Lee, hoofdanalist, Azië-Pacific energie en hernieuwbare energiebronnen bij Wood MacKenzie denkt dat PPA’s een gemakkelijke en kosteneffectieve manier voor bedrijven zullen zijn om toegang te krijgen tot hernieuwbare energie. De prijzen van LNG, kolen en ruwe olie blijven namelijk naar verwachting de komende jaren hoog. Volgens Lee is de belangrijkste belemmering een gebrek aan regelgeving om grootschalige inkoop van hernieuwbare energie in sommige landen mogelijk te maken.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'