Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Xenos zet leveranciersrelaties op scherp

Xenos wil een korting van 2% van zijn leveranciers. De dochter van het verlieslijdende Blokkerconcern heeft een brief gestuurd aan zijn leveranciers, waarin om een bijdrage aan nieuwe marketinguitgaven wordt gevraagd. Xenos vraagt om de korting, zonder dat hier iets tegenover staat, stellen leveranciers tegen het FD.

Xenos geeft zelf aan dat de korting niet wordt opgelegd. Naar eigen zeggen zijn ze sinds oktober met leveranciers in gesprek en zijn veel leveranciers enthousiast over de innovatie en modernisering.

Sligro
Ook groothandel Sligro scherpt zijn betalingsvoorwaarden aan. De leveranciers krijgen de keuze tussen een betaling binnen zestig dagen en een korting van 2 procent, of een snelle betaling binnen 21 dagen en een korting van 3,5 procent. Volgens Sligro doen ze dat omdat ze iets te coulant waren met betalen. Hiervoor worden naar eigen zeggen geen contracten opengebroken, maar worden ingevoerd als nieuwe onderhandelingen met leveranciers plaatsvinden.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres