Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Workshop ISO 20400 moet KPN helpen groene ambities waar te maken

“Wij willen de groene verbinder van Nederland zijn”, aldus Jeroen Cox, hoofd Energie en Milieu bij KPN. NEVI-Purspective gaf daarom onlangs bij de telecomreus een workshop over ISO 20400, de eerste internationale standaardrichtlijn voor duurzaam inkopen.

Tijdens het Nationaal Sustainability Congres in november 2017 verlootte NEVI een gratis deelname aan de 2-daagse training Sustainable Procurement. De loting werd gewonnen door Cox, maar hij wilde in breder verband naar duurzaamheid kijken. Daarom werd de training omgezet naar een ‘incompany’ workshop, geleid door NEVI trainer Karin van Ijsselmuide

Handavaten
Volgens Cox werd de workshop goed ontvangen, mede doordat KPN al langer op zoek is naar handvaten om invulling te geven aan haar groene ambities. Met van Ijsselmuide kregen ze bovendien een ervaren trainer die nauw betrokken was bij de totstandkoming van ISO 20400. Tijdens haar presentatie besprak zij de basiselementen van de richtlijn en het zogeheten Dutch Wheel model, dat ontwikkeld is door NEVI-Purspective en de interactie tussen duurzame initiatieven, beleid en strategie. Na haar presentatie volgde een interactieve sessie waarin de KPN-inkopers ingingen op praktijkvoorbeelden uit het inkoopproces.

Wil jij ook aan de slag met duurzaam inkopen? Op de website van NEVI kun je meer informatie vinden over de richtlijn ISO 204000 en over de 2-daagse training ‘Sustainable Procurement’.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres