Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Woningcorporaties besteden steeds vaker ICT-voorzieningen uit

Kleine woningcorporaties zijn bij gebrek aan personeel en expertise steeds vaker gedwongen om ICT-voorzieningen uit te besteden. Hun ict-kosten zijn hierdoor in de afgelopen paar jaar gestegen. Toch zijn de totale ict-kosten in de sector in 2017 gelijk gebleven. Zo blijkt uit onderzoek van ict-adviesbureau M&I/Partners.

Volgens het onderzoek besteden kleine corporaties gemiddeld 184 euro per verhuurbare eenheid (vhe) aan ict. Hun middelgrote en grote ‘collega’s’ besteden hieraan respectievelijk 160 euro en 145 euro per vhe aan. Zij besteden vooral de technische kant van ict uit.

Expertise
Door de standaard IT-activiteiten bij specialisten op de markt neer te leggen hopen de grote spelers op de markt zich meer te focussen op het intern uitbouwen van informatisering. Het onderzoek van M&I toont dan ook dat de totale kosten op dit vlak gestegen zijn, terwijl de kosten op het gebied van automatisering zijn gestegen. Daarnaast wordt er ook steeds meer uitgegeven aan specifiek ingehuurde expertise, vanwege een gebrek aan kennis in huis.

Cloud
Het onderzoek toont ook aan dat 80% van de uitgaven worden besteed aan software en personeel, waarbij vooral het aandeel van software jaarlijks bijzonder snel toeneemt. Binnen een jaar is het gestegen van 50% naar 53%. Dat heeft volgens M&I vooral te maken met het toenemende belang van de cloud.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres