Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Winkelketen Bristol wil minder afhankelijk zijn van China

Elise Vanaudenhove, CEO van Euro Shoe Group, het moederbedrijf van de Bristolwinkels, vindt dat haar Belgische bedrijf te afhankelijk van China is geworden. Daarom wil ze de productie het liefst helemaal naar Europa halen, maar dat is niet eenvoudig. Zo meldt Supply Chain Magazine op basis van een artikel in het AD.

Bristol heeft 250 winkels in de Benelux, waarvan 109 in Nederland. De schoenen en kleren die Bristol verkoopt, komen voornamelijk uit China, Bangladesh en India. In tegenstelling tot andere retailers zei Bristol zijn contracten vanwege de coronacrisis niet op. “Veel leveranciers zouden dan over de kop gaan, sociaal gezien een drama voor heel veel mensen. Dat hebben we dus niet gedaan. Wel kijken we per bedrijf waar we zaken mee doen of er mogelijkheden zijn om tijdelijk minder te produceren”, aldus Vanaudenhove. Vanwege de crisis zou ze graag minder afhankelijk worden van vooral China. “Je ziet wat er mondiaal gebeurt als daar de fabrieken stil worden gezet. Het is niet goed als alle eieren in dezelfde mand liggen.”

Recycling van materialen
Bristol investeert steeds meer in duurzaamheid. Volgens Vanaudenhove snappen de leveranciers in China weinig van recycling van materialen. Ook merkt ze dat de controle op de arbeidsomstandigheden in China lastiger wordt. “Het systeem was al gesloten en dat wordt er zeker niet beter op.” Dat is ook een reden dat Bristol dichter bij huis wil produceren. Het is echter lastig om fabrikanten te vinden, omdat er zich in Europa nog maar weinig bedrijven op schoenen en kleding toeleggen. Daarbij zijn de productieprijzen hier hoger. “Het is een complex vraagstuk, maar we gaan door totdat we de juiste oplossing vinden. Wat vooral de doorslag geeft, is dat een terugkeer naar eigen bodem vanuit ecologisch én menselijk standpunt een positieve ontwikkeling teweegbrengt op lange termijn”, benadrukt de Belgische topvrouw.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres