Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Winactie: welke tool maakt jouw inkoopleven makkelijker?

We mogen bijna het nieuwe jaar inluiden en dan staan we altijd even stil bij de nieuwsgaring van het afgelopen jaar. Software / big data was een van de grootste thema’s van 2017. E-procurement wordt steeds meer gemeengoed binnen inkoopafdelingen, maar er wordt nog niet altijd optimaal gebruik gemaakt van de grote hoeveelheden data. Dat terwijl het veel goeds kan brengen, denk aan het monitoren van prijsontwikkelingen, voorraaddata, leveranciersdata en prestaties.

We spraken in dit kader onder andere met Robert Driessen, CPO van Bruna en oprichter van WhatsThePrice (WTP). Hij ontwikkelde een should cost tool, waarmee inkopers snel en eenvoudig een beeld krijgen van de kostprijs van een product. Hiervoor combineert hij verschillende online databronnen.

We zijn erg benieuwd welke digitale tool jij inzet om jouw inkooptaken te vereenvoudigen.

Deel jouw favoriete inkooptool onder dit bericht.
Vergeet niet je naam en e-mailadres in te vullen als je het kerstpakket wilt winnen.
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar voor andere lezers.

Onder de meest inhoudelijke reacties wordt een kerstpakket verloot met onder andere het boek ‘Geef nooit korting‘ en de cd ‘Met tevreden klanten schiet je weinig op’ van Jos Burgers, een inkooptoper, golfballen en wat lekkers. 

Reageren kan tot 18 december.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (2)

inkoperscafe gebruiker 13 december 2017 09:54 uur

Wat ons het leven aangenamer maakt is vooral de spendmanagement tool van VendorLink https://www.vendorlink.nl/ . De analyse van de spend geeft inzicht in de totale omzet per categorie, per bedrijf en het aantal leveranciers en facturen in die categorie. Tevens geeft het een beeld van de top 20 leveranciers (80% van de omzet), waar de aandacht naar uit zou moeten te gaan. Hierdoor is het voor de inkopers mogelijk om gezamenlijk met de business (inkoop)beleid te maken per inkoopcategorie, en om de kosten beter inzichtelijk en beheersbaar te houden.

inkoperscafe gebruiker 27 november 2017 11:58 uur

Het www.firaplatform.nl helpt met haar online register en bijbehorende methodologie en tooling bij het toepassen van MVI in alle fasen van de inkoopcyclus. Met FIRA tooling wordt de inkoper maximaal gefaciliteerd om de complexiteit rondom MVO en MVI toch maximaal toe te passen in het dagelijkse inkoopwerk, zonder hier zelf op te hoeven studeren!

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres