Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Marktconformiteit

Marktconformiteit is het ontvangen van prestaties (prijs, service, condities) die min of meer gelijk zijn aan wat andere partijen in de markt bieden of ontvangen.

Voor de inkoper is marktconformiteit een zinloos begrip. Immers, de inkoper moet nastreven dat de organisatie díé prestaties ontvangt die nodig zijn om succesvol te zijn, ongeacht of dit beter of slechter is dan wat ‘de markt’ ontvangt.

De perceptie van marktconformiteit is vooral relevant voor de belanghebbenden (interne klanten). Want wanneer zij denken dat de gecontracteerde prestaties (niet langer) marktconform zijn, dan zullen ze buiten het contract om gaan kopen. Tevens zullen ze geen hoge pet op hebben van de professionaliteit van de inkoper.

Partner van Inkoperscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'