Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Lump sum

De overeengekomen prijs tussen leverancier en inkoper voor een groep artikelen zonder te kijken naar de individuele waarde van de artikelen. Het betekent een vastgestelde prijs voor een gespecificeerd totaalpakket of een project.

Een softwarebedrijf met een lump sum contract kan bijvoorbeeld verschillende systemen in een gebouw installeren. In plaats van een prijs te vragen per systeem, wordt er een vastgesteld bedrag betaald na het installeren van alle systemen.

Dit contract wordt gebruikt in verschillende branches, zoals de bouw, consulting en architectuur. Het is een makkelijk contract om te beheren, omdat de betaling in één keer gebeurt.

Bron
Encyclo
Wisegeek

Partner van Inkoperscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.