Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

First Article Inspection (FAI)

Een First Article Inspection (FAI) is een controle voorafgaande het productieproces. Hierbij wordt bepaald of de leverancier op consistente basis kwalitatieve producten kan produceren, die voldoen aan de bijhorende specificaties. Bij deze kwaliteitsinspectie controleert de inspecteur de productspecificaties en bekijkt deze of het product voldoet de wensen van de klant. Voor leveranciers biedt deze controle de mogelijkheid om elke stap te evalueren, eventuele fouten te identificeren en risico’s te minimaliseren. Zo blijven eventuele vertragingen binnen het proces beperkt en ontstaan er doorgaans geen onnodige extra kosten. Hiermee zorgt een FAI voor een efficiënte start van het productieproces en voorkomt FAI miscommunicatie tussen leveranciers en klanten.

Partner van Inkoperscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.