Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Corporate Venturing

Corporate venturing is een strategie waarbij de organisatie op zoek gaat naar ondernemingen die innovatieve activiteiten hebben die voor hem van waarde zijn. De organisatie neemt een aandelenbelang in deze ondernemingen en past de innovatieve activiteiten vervolgens toe in zijn eigen activiteiten.

Voorbeelden van internationale bedrijven die corporate venturing toepassen, zijn bijvoorbeeld Walmart met Walmartlabs, Walgreens met Well Ventures en John Lewis met JLAB. Deze onderdelen van grote bedrijven investeren in bedrijven met kansrijke technologie, producten en/of diensten. Deze worden vervolgens geïncorporeerd in de organisatie.

Het succesvol toepassen van corporate venturing eist wel dat de inkoper of retailer bereid is om de nodige financiële middelen vrij te maken die niet direct rendement zullen opleveren. Corporate venturing moet op een andere wijze worden aangestuurd dan de rest van de onderneming. Denk aan andere doelstellingen, KPI’s, et cetera. Het vereist ook andere kennis op het gebied van technologie en ondernemerschap en andere managementvaardigheden.

Bronnen:

Partner van Inkoperscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link