Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Corporate venturing

Corporate venturing is een strategie waarbij een organisatie op zoek gaat naar ondernemingen die innovatieve activiteiten uitvoeren die voor de eigen organisatie van waarde zijn. De organisatie neemt een aandelenbelang in deze ondernemingen en past de innovatieve activiteiten vervolgens toe op de eigen activiteiten.

Voorbeelden van internationale bedrijven die corporate venturing toepassen, zijn bijvoorbeeld Walmart met Walmart Labs, Walgreens met Well Ventures en John Lewis met JLAB. Deze onderdelen van grote bedrijven investeren in bedrijven met kansrijke technologie, producten en/of diensten. Deze worden vervolgens geïncorporeerd in de organisatie.

Wie corporate venturing succesvol wil toepassen, moet wel bereid zijn om de nodige financiële middelen vrij te maken. Die zullen niet direct rendement opleveren. Corporate venturing moet op een andere wijze worden aangestuurd dan de rest van de onderneming. Denk aan andere doelstellingen, KPI’s, etc. Het vereist ook andere kennis op het gebied van technologie en ondernemerschap en andere managementvaardigheden.

Bronnen:

Partner van Inkoperscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'