Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Consignatieovereenkomst

Bij een consignatieovereenkomst geeft de leverancier producten in gebruik, maar het eigendom blijft nog bij de leverancier. Deze producten betaal je pas indien je ze gebruikt of verbruikt. Ook het eigendom gaat dan pas over.

Een voorbeeld van consignatie is een meubelhandelaar die zijn showmodellen pas hoeft te betalen als hij die meubels aan de consument heeft verkocht. Als dit niet binnen de afgesproken periode lukt, dan gaat het meubel weer retour naar de leverancier, die daarop een ander model levert.

Het doel van consignatie is de stimulatie van de verkoop van de betreffende producten. Goederen worden op initiatief van zowel de leverancier als de inkoper in consignatie gegeven.

Bronnen:

Partner van Inkoperscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'