Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wijnproductie op laagste punt in 60 jaar

De productie van wijn is in zestig jaar nog nooit zo laag geweest als vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de International Organisation of Vine and Wine. Door de lage wijnproductie, zijn sommige prijzen van wijn gestegen. Dat meldt het AD.

Uit de cijfers blijkt dat er vorig jaar wereldwijd in totaal 250 miljoen hectoliter wijn werd geproduceerd. Dit is 8,6 procent lager dan een jaar eerder. De wijnproductie heeft daarmee het laagste niveau sinds 1957 gehaald. Toen werd er een hoeveelheid van 173,8 miljoen hectoliter geproduceerd.

Slecht weer in Europa
De lage productie komt doordat veel wijnhuizen in Europa last hadden van het slechte weer. De vorst in de lente, droogte en storm, zorgde ervoor dat de productie in Europa daalde met maar liefst 14,6 procent, naar 141 miljoen hectoliter. Spanje liep daarbij het meeste verlies op, namelijk een daling van 20 procent tot 32,1 miljoen hectoliter. In Brazilië was juist een forse stijging van de wijnproductie te zien.

Producentenprijs
Een lager aanbod van druiven zorgt voor een effect op de producentenprijs. Het hangt er wel vanaf of een wijnboer zelf druiven teelt of dat hij de druiven ergens anders moet inkopen. Daarom kan er geen duidelijk percentage worden gegeven over de totale stijging van de prijs.

 

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres