Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wereldwijde inkoop-als-een-servicemarkt verwachte waarde van 9,3 miljard

Volgens het rapport van Grand View Research zal de wereldwijde inkoop-als-een-servicemarkt naar verwachten $9,3 miljard waard zijn tegen 2025. De markt zal van 2019 tot 2025 met 7,3 procent per jaar groeien. Dit is vooral te wijten aan de snelle toename van digitale technologieën, zoals het opnieuw ontwerpen van zakelijke supply chains, en zal de manier waarop de inkoopfunctie waarde levert, verandert. Supply Management bericht hierover. 

Volgens het rapport beheren sourcing – en inkoopfuncties normaal 40 tot 80 procent van de totale uitgaven de organisatie; een bedrag dat snel is gestegen in lijn met de stijgingen van de indirecte uitgaven van organisaties.

IT-sector stimuleert groei

Een van de gebieden die de groei van inkoop als een service stimuleren, is de IT-sector. Daar is een groeiende behoefte om een verbeterde gebruikerservaring te bieden om aan de verwachtingen van consumenten te voldoen. “Omdat bedrijven snel naar de cloud verhuizen, werken de leveranciers van inkoopsoftware hun aanbod bij naar webgebaseerde applicaties”, aldus het rapport. “Dit helpt uiteindelijk om de bedrijfsactiviteiten te verbeteren en verstoringen van de supply chain te verminderen en de relaties met leveranciers te versterken.”

Beheer acquisitiecontracten

Het rapport geeft verder aan dat de groei wordt toegeschreven aan de groeiende noodzaak om complexe acquisitiecontracten, zoals openbare infrastructuurprojecten, te beheren. “Dergelijke deals vereisen expertise en tijd om betere resultaten te leveren. Daarom nemen grote ondernemingen in groeiende mate de dienst over om hun operationele kosten te minimaliseren en complexiteit weg te nemen”, aldus het rapport.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres