Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wendy van der Valk is nieuwe bekleder van Nevi leerstoel Tilburg University

Sinds april is de Nevi Leerstoel Purchasing & Supply Chain Management aan Tilburg University weer ingesteld, met als nieuwe leerstoelhouder prof. dr. ir. Wendy van der Valk. Zo bericht Nevi. Hiermee zetten Tilburg University en Nevi de samenwerking voort voor de thema’s contracting en maatschappelijk verantwoord inkopen die ook centraal stonden tijdens de eerdere termijnen toen prof. dr. ir. Bart Vos de leerstoel bekleedde.

Wendy van der Valk werkte sinds haar promotieonderzoek in Eindhoven diverse keren samen met Nevi. De trend dat organisaties geen fysieke producten meer verkopen, maar steeds meer opschuiven naar een geïntegreerd dienstenpakket, servitization, is de context voor veel van het onderzoek binnen de leerstoel. Hierbij richt het onderzoek zich op het effectieve ontwerp en management van contracten in samenhang met de (leveranciers)relatie. Tijd heeft een steeds belangrijkere rol, omdat contracten door de tijd heen wellicht moeten veranderen om effectief te blijven.

Smart supply chains
Daarnaast richt de leerstoel zich sterk op nieuwe ontwikkelingen die het vakgebied inkoop raken en beïnvloeden: ‘smart supply chains’. Daarbij concentreert het onderzoek zich op de gevolgen van nieuwe technologie, waaronder smart meters, internet of things, de samenwerking in klant-leveranciersrelaties, de rol die data spelen bij servitization en de nieuwe businessmodellen die zo ontstaan.

Module inkoop
Op het gebied van onderwijs is er jaarlijks binnen het vak supply chain management een module inkoop voor zo’n honderd tot honderdvijftig bachelor- en minor-studenten. Ook is het vak purchasing management een van de drie (verplichte) kernvakken van de master supply chain management, die jaarlijks wordt gevolgd door ruim tweehonderd studenten. Verder draagt de leerstoel bij aan onderwijs in Nevi programma’s, het betrekken van Nevi(-leden) bij de uitvoering van onderwijs en onderzoek en de kennismaking van studenten met Nevi als vereniging.

 

Bron: Nevi

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres