Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wekelijks vakantieleesvoer

De vakantietijd breekt aan. Veel inkopers genieten deze zomer van een welverdiende vakantie en zorgen dat ze weer opgeladen terugkomen. De komende tijd heb je ruimte in je agenda om je te verdiepen in het inkoopvak. Wat lees jij?

InkopersCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns voor je verzameld. Elke week bieden we je vijf artikelen aan.

 1. Term Early Supplier Involvement is misleidend
  “Vaak praten we over Early Supplier Involvement, alsof dit heel belangrijk zou zijn. Het eerder betrekken van de leverancier heeft echter geen enkele invloed op het eindproduct”, stelde Finn Wynstra, professor Inkoop en Leveranciersmanagement aan de Erasmus Universiteit onlangs op de NEVI inkoopdag. Interessante quote, maar wat zit hier nu precies achter? InkopersCafe.nl spreekt Finn Wynstra uitgebreid over het onderwerp.
 2. Column Marcel Doppenberg: 5 valkuilen bij de bouw van een inkoopdashboard
  Zoals iedere inkoper vast weet, vertegenwoordigt de waarde van inkoop tot maar liefst 70% van de omzet van een bedrijf. Kortom, een doordacht inkoopproces heeft grote impact op de prestaties van een organisatie. Zo heeft inkoop directe invloed op de verkoop in bijvoorbeeld de industriële sector. Denk aan de automobielindustrie of de fabricage van duurzame machines. Maar er zijn meer branches waar leveranciers van strategische waarde zijn voor de omzet van het bedrijf.
 3. Onderhandelen met een patenthouder
  Bij onderhandelingen is het veelal de inkoper die de voorwaarden opstelt. De onderhandelingspositie van de inkoper kan echter aanzienlijk verslechteren als de leverancier een patent blijkt te hebben. “Wat veel inkopers zich niet realiseren is dat zij met een paar muisklikken kunnen controleren of die patenthouder wel degelijk een monopolist is”, vertelt Marco Coolen, IP consultant bij AOMB, voorheen director purchasing bij Océ Technologies.
 4. Column Roeland Weits: Blijft integriteit in inkoop onwrikbaar?
  De integriteit in het inkoop vak staat onder druk. Twee recente ontwikkelingen kunnen als ethisch onverantwoord gedrag worden gezien. Betreft het een incident dat geen verdere aandacht behoeft? Of noopt dit tot een gewijzigde kijk op integriteit?
 5. ISO 20400: een stap dichter bij duurzame inkoop
  Inkoop kan een grote bijdrage leveren om organisaties toekomstbestendig en duurzaam te maken. De duurzaamheidsdoelstellingen van een organisatie worden echter zelden integraal vertaald naar de inkoopagenda. Eén van de oorzaken hiervan is dat er nog maar weinig gestandaardiseerde handvatten zijn voor inkopers om hiermee aan de slag te gaan.
Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres