Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wekelijks vakantieleesvoer

De vakantie is weer begonnen! Veel inkopers zullen deze zomer genieten van hun welverdiende rust. Natuurlijk is een mooie vakantie niet compleet zonder bijzonder leesvoer. Maar waar moet je beginnen?

InkopersCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns voor je verzameld. De komende maand bieden we je elke week vijf artikelen aan.

Philips: “Audits ontmoedigen verbetering in de supply chain”
Audits ontmoedigen structurele verbetering in de supply chain. Ze detecteren werk- en milieuproblemen niet, sterker nog: ze kunnen deze problemen versterken. Dat stelt Marcel Jacobs, directeur supplier sustainability bij Philips. “We hebben vastgesteld dat sommige leveranciers een ‘quick-fix mentaliteit’ hebben en dat zij zaken proberen te verbergen, waarvan zij verwachten dat het de zakelijke relatie kan schaden.

Mensenrechtenschendingen in supply chain van juwelen
Juweliers en horlogemakers moeten meer doen om mensenrechtenschendingen in hun productieketen te voorkomen. De condities waaronder goud en diamanten worden gemijnd, kunnen onmenselijk zijn, stelt Human Rights Watch in hun rapport ‘The Hidden Cost of Jewelry’. In het rapport wordt de inkoop van goud en diamanten door dertien grote merken onderzocht. 

30 Nederlandse partijen brengen samen blockchain op de kaart 
Ongeveer 30 Nederlandse partijen, privaat én publiek, werken samen aan de meest uiteenlopende blockchain-projecten. Deze initiatieven zijn samengebracht in de Dutch Blockchain Coalition, een publiek-privaat initiatief van het door het Ministerie van Economische Zaken ingestelde Team ICT. Onder de partijen die meedoen, vallen onder andere TU Delft, TNO, Kadaster, Ministerie van Justitie & Veiligheid, Nationale Nederlanden, de grote banken en Enexis.

Recensie Peter Streefkerk: Gezond inkopen
Professioneel inkopen is net zoiets als gezond leven. Iedereen wil het graag, maar de praktijk laat zien dat veel mensen daar toch wel problemen mee hebben. Dat geldt ook voor het inkopen in de gezondheidszorg. In het boek ‘Gezond inkopen’ van Royan van Velse en Koen de Wijs zie je terug waarom inkopen in de zorg een vak apart is en een zeer brede kennis vereist. Aan de hand van een grote hoeveelheid actuele onderwerpen krijg je een kijkje in de keuken van de inkoop bij een algemeen ziekenhuis.

Column Merel Plante: Zijn inkopers digibeten? 
Natuurlijk bent u geen digibeet. Met MS Excel kunt u lezen en schrijven. Draaitabelletje hier, prio-lijstje daar. De meest fantastische spend analyses maakt u in een handomdraai. Om de juiste input te krijgen voor uw tenders. En in MS Word bent u ook een koning: kopjes, zoek en vervang, u draait uw hand er niet voor om. Met MS Outlook uw tenderproces opzetten met de deadlines is voor u geen probleem. En toch kan het makkelijker en sneller.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres