Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wekelijks vakantieleesvoer

De vakantie is helaas bijna weer voorbij! Heb je volop van de zon, zee en strand genoten? Dan is het prettig om de zomer in alle rust af te sluiten met bijzonder leesvoer. Maar waar moet je beginnen?

InkopersCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns voor je verzameld. De komende maand bieden we je elke week vijf artikelen aan.

Top 3 blockchain toepassingen voor ketentransparantie
Blockchain groeit hard in populariteit. De technologie kan namelijk onder andere gebruikt worden om transparantie in de supply chain te vergroten en fraude voorkomen. Hoewel het nog in de kinderschoenen staat, ontpoppen er steeds meer blockchain-initiatieven.Zo zet IBM de techniek in voor een transparante voedingsindustrie, maakt Moyee Coffee zijn supply chain met koffieboeren openbaar en wil BMW met blockchaintechnologie bewijzen dat er geen ‘vuile’ kobalt in de auto’s wordt verwerkt.

Geen Europese behandeling van Wet zorgplicht kinderarbeid
Het is onduidelijk of de Wet zorgplicht kinderarbeid er gaat komen. De behandeling van de wet in de Eerste Kamer werd in december uitgesteld tot na het kerstreces. De partijen gaven aan tegen kinderarbeid te zijn, maar twijfelden over de effectiviteit van de wet. Minister Kaag merkte daarnaast op dat een Nederlandse toezichthouder geen bevoegdheden heeft in het buitenland. Mede daarom zouden de Kamerleden liever zien dat dit initiatief in Europees verband opgepakt wordt

Inkopers moeten met alle Brexit scenario’s rekening houden
ken er niet op dat het VK uiteindelijk in de EU blijft”, zo laat Dumitru weten tijdens het NEVI-evenement ‘Inkoop: science fiction of rocket science’. Tegelijkertijd stelt zij dat een ‘harde’ Brexit, waarbij de Britten na hun vertrek uit de EU, onder de regels van de Wereldhandelsorganisatie vallen (WHO) niet uit te sluiten valt. Dat zal leiden tot meer tarieven en strengere douaneregels die de handel tussen de VK en EU-landen ernstig beperken.

Recensie Peter Streefkerk: ICT-leverancier: van vijand naar vriend
ICT inkopen, het is en blijft nog steeds een vak apart met wisselende resultaten. De berichten over mislopende ICT projecten verschijnen met enige regelmaat in de pers. Vaak ligt de focus bij die berichten op het falen van de leveranciers.Niet terecht, omdat er bij elk mislukt project sprake is van twee partijen (leverancier én opdrachtgever) die het op de een of andere manier niet voor elkaar krijgen om goed werkende ICT- oplossingen op te leveren. In het boek ‘ICT-leverancier: van vijand naar vriend’ doen de auteurs Bons, Heemstra, Jonker, Ketel en Meijer een meer dan serieuze en zeer waardevolle poging om die twee partijen gezamenlijk wel succesvol te laten zijn

Column Robert Grandia: Verlies uw aandacht voor de AVG niet
In aanloop naar 25 mei besteedden organisaties veel tijd en moeite aan de implementatie van de AVG. We ontvingen dagelijks updates van privacy policy’s in onze mailbox en er werden vele verwerkersovereenkomsten getekend. Inmiddels is de storm weer wat geluwd. Voldoen aan de AVG is echter geen eenmalige operatie. Dat geldt zeker voor inkopers, die een belangrijke rol vervullen in het AVG-proces.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres