Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Echte inkopers genieten van een welverdiende vakantie, maar nemen geen afstand van het vak. De komende tijd heb je waarschijnlijk meer tijd om je te verdiepen, maar wat ga je dan lezen?

InkopersCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze artikelen en columns van de afgelopen jaren voor jou onder elkaar gezet. De hele maand juli worden er elke week vijf interessante artikelen aangeboden.

 1. “Kruip onder de huid van je stakeholders”
  “Je kan nooit een goede inkoper zijn als je geen clue hebt wat de drijfveren zijn van de andere functies in je organisatie.” Dat vertelt Arjan de Jongste, Senior Vice President en Head of Indirect Materials en Services van Philips.
 2. De eeuwige marge-discussie“Marge” is een beetje een vies woord dat in veel gevallen “te hoog” is en waar wij op kunnen scoren door te “besparen”. Zijn wij er niet al lang achter dat er meer is dan kostenbesparing?
 3. Brainstorm met leverancier is risicovol
  Samenwerken en innoveren met leveranciers wordt door menig inkoper als een holy grail gezien. Maar van wie is het idee dat uit de brainstormsessies met leveranciers komt?
 4. De cirkels rond
  Contractmanagement staat als vakgebied nog in de kinderschoenen. Het aantal boeken over contractmanagement isnog vrij beperkt en van wisselend niveau. Met het boek ‘De cirkels rond’ levert Jellie Pijpers een welkome, nuttige en bijzondere bijdrage aan het aanbod.
 5. Gerco Rietveld: “Inkoop moet gesplitst worden”
  “De afdeling inkoop zou gesplitst moeten worden”, dat stelt strategist Gerco Rietveld, op het seminar Purchase Intelligence. “Er zijn namelijk twee inkoopwerelden: de wereld van de zakelijke inkoop practitioner en de wereld van de mensgerichte consultant.”
Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres