Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Weinig bekend over vlees uit ‘horrorslachthuis’

In een varkensslachthuis in Tielt, België, zijn door de dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights ernstige misstanden gemeld over de behandeling van de varkens. Het is nog onduidelijk hoeveel varkensvlees uit dit Vlaamse ‘horrorslachthuis’ in Nederland terecht is gekomen. Joep Klaver, directeur van Vereniging van Keurslagers, weet ook niet wat het exacte aantal keurslagers met vlees uit het Vlaamse slachthuis is. De keurslagers kopen namelijk zelf hun vlees in. Dit meldt NOS.

Het Vlaamse slachthuis in Tielt hoort bij de Debra-Group, een van de grootste slacht- en productiebedrijven van varkensvlees in België. Afgelopen donderdag kwam de dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights met een video waarin te zien was hoe de varkens mishandeld werden. Het slachthuis overtrad ook de voedselregels. De dieren die dood aankwamen, werden alsnog geslacht. Dit is verboden. Ook werden de oormerken van de levende varkens weggesneden, om zo hun buitenlandse herkomst verdoezelen. Daarmee omzeilde het slachthuis de exportwetgeving. Volgens de Belgische media is het slachthuis nu gesloten.

Vrije keuze
Volgens Klaver is het bedrijf geen vaste leverancier van de slagersketen. Keurslagers hebben de vrijheid om zelf te kiezen waar ze hun vlees inkopen. Als er toch slagers zijn die hier ingekocht hebben, dan eist Klaver dat deze partijen daar direct mee stoppen.

Stoppen met verkoop
Verschillende slagers hebben al tegenover de NOS bevestigd dat ze varkensvlees bij Debra hebben ingekocht. Volgens Nu.nl was er in ieder geval één varkenshouder, die voor zestig keurslagers werkte, die zijn varkens in Tielt liet slachten. Een slagerij heeft meteen besloten om te stoppen met het verkopen van het vlees dat is ingekocht bij Debra.

Albert Heijn
Albert Heijn heeft vrijdag laten weten het vlees uit het slachthuis in Tielt niet te verkopen. Albert Heijn maakt, net als het Belgische Delhaize, deel uit van het concern Ahold. Delhaize was wel een belangrijke afnemer van het varkensslachthuis in Tielt.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres