Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Weidepremie 2017 is verhoogd

Veel Nederlandse zuivelondernemingen hebben hun weidepremie voor 2017 verhoogd. De maximale weidepremie die nu geboden wordt, is 2 euro per 100 kilo melk. Dit blijkt uit de cijfers van de Duurzame Zuivelketen, meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Er zijn drie zuivelondernemingen die een maximale weidepremie van 2 euro per 100 kilo melk aanbieden. Het gaat hier om de kaasproducenten Cono, Bel Leerdammer en Henri Willig, meldt Boerderij.nl. Doc Kaas en Hochwald volgen deze ondernemingen op met weidepremies van ongeveer 1,75 euro en 1,70 euro per 100 kilo melk.

Doel
Het doel van het verhogen van de weidepremie is om te zorgen dat in 2020 80 procent van de melkveebedrijven enige vorm van weidegang toepassen. Weidegang is namelijk beter voor zowel de koe als het milieu. Het afgelopen seizoen is het aantal bedrijven dat weidegang heeft toepast met 0,6 procent gestegen naar 78,9 procent.

FrieslandCampina
FrieslandCampina was eind 2015 al begonnen met het verhogen van de weidepremies. Op die manier wilde FrieslandCampina de duurzaamheid bij hun melkveehouders verhogen. Die duurzaamheid meet FrieslandCampina door middel van een puntensysteem, wat bestaat uit zes indicatoren op het gebied van diergezondheid en – welzijn, biodiversiteit en milieu, klimaat en energie.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres