Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wegtransport helft goedkoper in 2030

De kosten van het wegtransport zullen tot 2030 47% afnemen. Zo meldt een recent rapport van PricewaterhouseCoopers (PwC). De PwC-onderzoekers stellen dat de daling voornamelijk veroorzaakt wordt doordat er minder voor arbeid betaald zal hoeven worden.

Het onderzoek schetst een toekomstbeeld van een volledig gedigitaliseerde supply chain. Hierbij zullen onbemande vrachtwagens gecombineerd worden met door robots gerunde distributiecentra. Dat betekent dat er minder personeel zal hoeven worden ingezet in de logistieke sector.

Overbodige inventarisaties
De PwC-onderzoekers stellen daarnaast dat de gedigitaliseerde toeleveringsketens zullen lijden tot minder administratieve overhead kosten, en een reducering van foutpercentages. Hierdoor worden ook de verzekeringskosten teruggedrongen. Ook meldt het rapport dat inventarisaties vrijwel overbodig zullen worden.

Nieuwe bedrijfsmodellen
Het onderzoek voorspelt daarnaast dat de doorlooptijd van leveringen met 40% zal afnemen, en dat de toegenomen efficiëntie betekent dat er meer vrachtwagens zullen kunnen worden ingezet. De logistieke sector moet dan ook volgens de onderzoekers voorbereid zijn op een fundamentele verandering van traditionele bedrijfsmodellen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres