Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wat zijn de vijf 'kritieke ontwikkelingsgebieden' van inkoop?

Een nieuw rapport, ‘The Hackett Group’s Procurement Key Issues 2022’, zet vijf ‘kritieke ontwikkelingsgebieden’ voor inkoop op een rij. Hackett stelt dat als inkoop de uitdagingen op deze gebieden niet kan overwinnen, het moeilijk kan zijn om kritieke prioriteiten aan te pakken, zoals leveringsrisico’s. Dit bericht het Britse Supply Management.

De vijf kritieke ontwikkelingsgebieden uit het rapport van Hackett zijn:

1. Duurzaam ondernemen mogelijk maken
Deze prioriteit steeg van 2021 naar 2022 dramatisch op de ranglijst van kritieke ontwikkelingsgebieden voor inkoop. De verwachtingen en eisen van de stakeholders van inkoop (zoals werknemers, klanten, overheden) wat betreft de duurzaamheid van leveranciers hebben dit onderwerp volgens Hackett meer dan alle andere op de inkoopagenda geplaatst.

2. Digitale transformatie versnellen
Dit is een essentiële factor geworden voor het vermogen van inkooporganisaties om nieuwe diensten te leveren bij beperkte budgetten.

3. Verbeteren van de analytische, modellerings- en rapportagemogelijkheden
In het rapport staat dat ‘succes in toenemende mate een data- en inzichtgestuurde benadering van waarde-identificatie vereist’ en dat het noodzakelijk is om ‘steeds groeiende bronnen van betrouwbare, up-to-date en toekomstgerichte gegevens en intelligentie beschikbaar te maken voor eindgebruikers’.

4. Vaardigheden en talent afstemmen op veranderende zakelijke behoeften
Een moderne visie op inkoop vraagt volgens Hackett om ‘versterking van vaardigheden en competenties, of het nu gaat om het verbeteren van de betrokkenheid van belanghebbenden, het voldoen aan verhoogde zakelijke verwachtingen of het ontwikkelen van nieuwe capaciteiten.’

5. Versterking van inkoopflexibiliteit
Dit omvat het vermogen om te anticiperen, te voorspellen en snel te reageren op verschuivingen op de externe markt. Dat is vervolgens van cruciaal belang voor snel veranderende bedrijfsprioriteiten, leveringsmarkten en een robuust beheer van leveringsrisico’s.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.