Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wat is de schade door het tekort aan halfgeleiders?

Intel verwacht dat de halfgeleidercrisis tot 2024 zal duren. Het tekort kostte de Amerikaanse economie vorig jaar 240 miljard dollar. Volgens Intel verergerde het tekort in het eerste kwartaal van 2022 door de Covid-19-lockdowns in Shanghai en de oorlog in Oekraïne. Dat meldt het Britse Supply Management.

Volgens Pat Gelsinger, CEO van Intel, hebben de lockdowns in Shanghai en de oorlog in Oekraïne meer dan ooit aangetoond dat de wereld een veerkrachtiger en meer geografisch evenwichtige halfgeleiderproductie nodig heeft. Intel verwacht dat de halfgeleiderindustrie tot minstens 2024 uitdagingen zal blijven hebben op gebieden als gieterijcapaciteit en beschikbaarheid van gereedschap. De inkomsten van Intel daalden in het eerste kwartaal van 2022 ten opzichte van een jaar eerder met 7%, van 19,7 miljard dollar naar 18,4 miljard dollar. De nettowinst steeg wel, met maar liefst 141%, van 3,4 miljard dollar naar 8,1 miljard, inclusief de opbrengst van 4,9 miljard dollar uit de verkoop van McAfee.

Halfgeleiderproductie in de VS en Europa
Gelsinger meldde dat Intel werkt aan het doel om de helft van ’s werelds halfgeleiderproductie in de VS en Europa te krijgen. Het tempo waarin Intel dit doel kan bereiken, hangt volgens Gelsinger af van de acties van de VS en andere landen. “Amerika toonde leiderschap toen het Congres de Chips Act aannam, maar sindsdien is de mondiale situatie nog ernstiger geworden.” Gelsinger prees de Europese Chip Act van de EU, die het aandeel van de EU in de wereldwijde productie van halfgeleiders moet verdubbelen.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.