Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Walmart voert druk op leveranciers op

Amerikaanse supermarktketen Walmart voert de druk op zijn leveranciers op. Vanaf augustus gaat er nieuwe regeling in, die de punctualiteit van de leveringen op de proef stelt. Bij een niet-conforme bezorging wordt er in de toekomst een boete uitgedeeld van 3% van de productwaarde. Dit kan gebeuren bij een late, maar ook bij een te vroege levering, schrijft het FD.

Het doel van het programma is het verhogen van de omzet met 1 miljard dollar. Het bedrijf hoopt de efficiëntie te verbeteren door de beschikbaarheid van producten te verhogen en de voorraad van de 4700 winkels in de VS te verminderen. Via een scoresysteem wordt er bijgehouden wat de reden is van een niet-conforme levering.

Variabiliteit vindt Walmart de grootste dooddoener van de bevoorradingsketen. De supermarktketen staat erom bekend veeleisend te zijn. Het bedrijf staat onder grote druk van concurrenten als Best Buy en Amazon. Het bedrijf geeft toe dat zijn doelstellingen agressief zijn, maar toch zijn ze vastbesloten om ze te halen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres