Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Waarom bedrijven in de farmaceutische industrie voor betere inkoopmethoden moeten kiezen

Volgens SpendEdge, een leverancier van oplossingen voor marktintroducties op het gebied van inkoop, is verandering in het inkoopproces van de farmaceutische industrie noodzakelijk. Een verbetering van het proces kan hedendaagse uitdagingen oplossen en de winstgevendheid van de industrie verbeteren, zo meldt Business Wire.

Tegenwoordig kiezen top-farmaceutische bedrijven voor beter inkoopbeheer om kosten te besparen en concurrerend te blijven op de markt. Ze realiseren zich het belang van inkoop en verhogen hun efficiëntie door middelen te optimaliseren. Dit helpt hen niet alleen bij het aanpakken van moderne uitdagingen, zoals generieke geneesmiddelen, gepersonaliseerde medicijnen en stijgende onderzoeks- en ontwikkelingskosten, maar verbetert ook de winstgevendheid van de industrie.

3 redenen waarom de farmaceutische industrie zou moeten kiezen voor betere inkoopmethoden

1 Aanjagen van innovatie

Naast geneesmiddeleninnovatie hebben bedrijven in de farmaceutische industrie behoefte aan innovatie in inkoop- en inkoopprocessen om besparingsmogelijkheden te realiseren. Ze moeten ook innovatieve stimuleringsmodellen creëren voor leveranciers om via nieuwe verkoopkanalen een nieuwe markt te bereiken.

2 Samenwerking tussen zakelijke functies

Bedrijven besteden het klinische proefproces vaak uit aan een bekwame strategische partner in plaats van die beslissingen aan het inkoopteam te geven. Ze slagen er niet in potentiële leveranciers te identificeren en betere voorwaarden te bedingen. Duidelijke inkooprollen en verantwoordelijkheden kunnen bedrijven helpen om de beste partner te vinden en betere voorwaarden te bedingen terwijl ze de algehele prestaties bevorderen.

3 Indirecte uitgaven beheren

De meeste uitgaven in de farmaceutische industrie gaan naar indirecte uitgavencategorieën zoals IT, MRO, kantoorbenodigdheden, reizen, logistiek en marketing. Ondanks dat dit miljoenenuitgaven zijn, wordt het nooit bijgehouden. Verbetering van het inkoopproces kan bedrijven helpen te besparen door indirecte uitgaven te verbeteren en te voldoen aan wettelijke vereisten.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres