Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Waarde PMI april komt uit op 57,8

De NEVI Purchasing Managers’ Index (PMI) kwam in april uit op 57.8. Dit is gelijk aan de waarde van maart. De huidige periode van groei komt hiermee op bijna vier jaar. Dit meldt NEVI in een persbericht.

Het aantal orders in april nam flink toe, maar de stijging was wel de kleinste in drie maanden. Ook de groei van de werkgelegenheid was gestegen en lag dicht bij de groei in februari, wat het hoogste niveau was in zes jaar. In april verslechterden de levertijden opnieuw en deze verlenging was de grootste in zes jaar. De inkoopactiviteiten namen wel toe en ook de voorraad ingekochte materialen steeg in april.

Inkoopprijsinflatie
De inkoopprijsinflatie in de Nederlandse industrie was in april de kleinste van dit jaar. De toename van de gemiddelde kostendruk bleef hoog en lag boven het historische onderzoeksgemiddelde. De inkoopprijsinflatie was het hoogst bij de producenten van halffabricaten.

Verkoopprijsindex
De verkoopprijsindex is in april voor de eerste keer in zeven maanden gedaald. Daardoor kwam er een eind aan de recente tendens van hogere verkoopprijsinflatie. Die inflatie was nog wel fors en lag ruim boven het onderzoeksgemiddelde.

Waarde PMI
De NEVI PMI is een samengestelde index die is ontworpen om een algeheel beeld te verkrijgen van de economische activiteiten in de verschillende bedrijven, sectoren en industrieën. Een score van onder de 50,0 geeft daling van de industriële activiteiten aan. Een waarde van boven de 50,0 geeft aan dat er sprake is van een groeiende economie. Een score van 50,0 duidt erop dat er geen veranderen hebben plaatsgevonden. Hoe groter de afwijking van 50,0, hoe meer verandering.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres