Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vraag naar Supply Chain Managers groeit explosief

Er is veel vraag naar Supply Chain Manager en Planners. Aandacht voor ketensamenwerking en efficiënte uitvoering zorgen voor de groei in de vraag naar deze profielen. Dit blijkt uit een arbeidsmarktanalyse van Yacht. De vraag naar Supply Chain Managers is met maar liefst 63 procent gestegen in het tweede kwartaal van 2016 ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De vraag naar Planners steeg met 30 procent.

“Het inrichten van nieuwe delivery concepten en de focus op het optimaliseren van de planning en logistiek binnen zowel de industrie als logistieke dienstverlening zorgen voor een toenemende vraag naar Supply Chain Managers”, vertelt Hilbrand van der Kooi, Business Development Manager SCM&P bij Yacht.

De arbeidsmarkt voor Supply Chain Management is krap. Dit geldt voornamelijk voor de professionals rondom de Nationale Trasport As (van de haven van Rotterdam naar het Duitse achterland). Ook is er krapte in Utrecht en Zwolle. “Er is voldoende spanning op de arbeidsmarkt voor Supply Chain professionals om hun carrière-ontwikkeling vorm te geven”, aldus Van der Kooi.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres