Magnifying glass Close

Voorraadmanagement KLM Cityhopper onderzocht

KLM Cityhopper, zustermaatschappij van KLM, heeft Groenewout Consultants haar onderhoud laten onderzoeken. De vliegmaatschappij koopt sinds een tijdje het onderhoud extern in en liep vorig jaar tegen problemen aan binnen het voorraadmanagement.

Het interne onderzoek van vorig jaar bracht problemen aan het licht zoals het inlijven van KPI’s, verdeling van de verantwoordelijkheden, regelmatige voorraadtelling en het ontwerp van het magazijn. Nayak Aircraft Service Nederland, één van de leveranciers, heeft voor het onderhoud van de vloot een voorraad van reserveonderdelen nodig.

KLM Cityhopper blij met Groenewout
De luchtvaartmaatschappij heeft vervolgens Groenewout gevraagd om oplossingen te bieden voor deze problemen. Resultaat? Een tevreden KLM Cityhopper. “Het hele proces is goed uitgevoerd. Groenewout nam de tijd voor het onderzoek van alle bestaande overeenkomsten tussen KLM Cityhopper en Nayak en bracht daar verslag van uit”, licht Arjan Meijer, directeur Technical Services en Fleet Development toe op de website van Groenewout.

Pragmatische en werkbare oplossingen
Het adviesbureau heeft een projectteam samengesteld met medewerkers van zowel KLM Cityhopper als Nayak. Het team heeft als doel de aanbevelingen van Groenewout uit te voeren, zodat inkoop en voorraadbeheer vlotter verlopen. “We wilden pragmatische en werkbare oplossingen, en die hebben we gekregen”, motiveert Dirk Neelis, directeur Financiën en Control van KLM Cityhopper.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres