Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Voorraadbeheer is steeds belangrijker voor Nederlandse farmabedrijven

De farmabedrijven in Nederland vrezen geneesmiddeltekorten en een gebrek aan grondstoffen. De coronapandemie heeft weer laten zien hoe afhankelijk dergelijke bedrijven zijn van leveranciers in landen als China en India. Nederland kent geen echte tekorten, maar in België komen de biotech- en farmabedrijven moeilijk aan grondstoffen en materialen. Goed voorraadbeheer is nog belangrijker geworden.

Het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie gaf al aan dat Nederland toekomstige gezondheidscrises beter te lijf moet kunnen gaan door meer ‘pandemische paraatheid’. Hiervoor zijn belangrijke voorwaarden: een (Europese) onafhankelijkheid bij de beschikbaarheid van genees- en hulpmiddelen en het instellen van zorgreserves.

Goede planning

In de geneesmiddelenindustrie hebben China en India momenteel strategische posities met hun grondstoffen en productiefaciliteiten. Eerder bleek tijdens de coronacrisis al de grote afhankelijkheid van Nederland van deze landen voor medicijnen en medische hulpmiddelen zoals mondmaskers.

In België hebben de biotech- en farmabedrijven nog maar voorraden voor enkele weken. Dat valt in Nederland nog mee. Volgens een woordvoerder van farmabedrijf Merck Nederland komt het nog meer aan op een goede planning en op goed voorraadbeheer. “We moeten verder vooruitdenken, maar we zijn goed in staat de productie zonder horten en stoten te laten verlopen.”

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.