Magnifying glass Close

Volvo: inkoopbesparing door eerdere samenwerking met leveranciers

Inkoop moet bij Volvo Cars in Europa een voorname rol spelen bij het weren van de crisis. De organisatie heeft plannen voor een miljardenbesparing middels inkoop. Om die te realiseren gaat zij op zoek naar een platformpartner voor het ontwikkelen van nieuwe automodellen.

Het inkoopvolume moet de komende vier jaar zo’n 20 procent naar beneden, omgerekend een bedrag van twee miljard euro, meldt Automobiel Management op haar website. Volgens de organisatie is dat onder andere haalbaar door leveranciers veel eerder in het proces samen te laten werken met de ontwikkelingsingenieurs van Volvo. Daarbij kan ook het aantal leveranciers naar beneden.

Samenwerking
Een van de belangrijkste eerste stappen is het vinden van een industriële partner voor ontwikkeling en productie van toekomstige modellen. "We voeren nu al constructieve gesprekken met verschillende partijen”, liet topman Stefan Jacoby van Volvo Cars weten aan het Duitse vakblad Automobilwoche. “Maar ik zoek geen partner alleen maar vanwege de schaalgrootte. We willen gelijkwaardig en onafhankelijk blijven."

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres