Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Volvo en Lotus-fabrikant Geely werken samen aan motoren

Autofabrikant Volvo en Lotus-fabrikant Geely hebben plannen aangekondigd om hun verbrandingsmotoractiviteiten samen te voegen om een zelfstandige onderneming te creëren, zo meldt Supply Management. De voorgestelde nieuwe onderneming zou een ‘belangrijke industriële samenwerking vertegenwoordigen’ met gecombineerde inkoopactiviteiten en financiële synergieën. De verhuizing ondersteunt de ontwikkeling van Volvo van een reeks elektrische en hybride voertuigen. Het bedrijf verwacht dat de helft van de wereldwijde verkoop halverwege het volgende decennium elektrisch zal zijn en de andere helft hybriden.

Het bedrijf zou motoren leveren aan Geely’s merken, waaronder Proton en Lotus, en zou ook aan externe fabrikanten kunnen leveren. Hakan Samuelsson, president en chief executive bij Volvo Cars, zei: ‘Er wordt geen inkrimping van het personeelsbestand verwacht’ en 3.000 werknemers van Volvo Cars zouden worden samengevoegd met 5.000 werknemers van Geely’s verbrandingsmotoractiviteiten, ‘inclusief onderzoek en ontwikkeling, inkoop, productie, IT en financiële functies’.

De samenwerking zal leiden tot ‘substantiële, operationele, industriële en financiële synergieën’, aldus Volvo. De plannen zijn onderworpen aan vakbondsonderhandelingen en bestuurs- en regelgevende goedkeuringen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres