Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Volkswagen krijgt te maken met hogere prijzen van leveranciers

Autofabrikant Volkswagen (VW) zegt dat zijn leveranciers hogere prijzen vragen vanwege de coronacrisis. Volgens VW waren leveranciers voorbereid op grote volumes, terwijl door de sterk verminderde autoproductie de vraag daalden en de overheadkosten bleven. Dit bericht het Britse Supply Management.

Stefan Sommer, VW-directielid voor inkoop, vertelde de Financial Times dat leveranciers in productiefaciliteiten investeerden voor grote volumes. Nu zijn er echter afschrijvingen, terwijl de overheadkosten blijven bestaan. Deze kunnen niet van de ene op de andere dag worden verlaagd.

“Als we lagere volumes blijven zien, worden onderdelen duurder”, aldus Sommer. Volgens hem stijgen de kosten van onderdelen in de klassieke waardeketen. Wel gaf hij ook aan dat het te vroeg is om te concluderen dat de productiekosten permanent hoger zullen worden.

Stabiele toeleveringsketens
VW start zijn productie geleidelijk. Volgens de autoproducent daalde de omzet in het eerste kwartaal van 2020 met 1,9% tot 19 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat met 47,7% daalde tot 481 miljoen euro, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. VW zag vooral uitdagingen bij het herstarten van de productie, vooral wat stabiele toeleveringsketens betreft, en de bescherming van de gezondheid van zijn personeel.

Internet of things
De Duitse autofabrikant gaat door met het integreren van productie-installaties in zijn ‘Volkswagen Industrial Cloud’, die het internet of things gebruikt om gegevens te verzamelen en te organiseren. Dit zal naar verwachting een kostenbesparing opleveren van ‘enkele miljarden euro’s’, zodra alle 124 fabrieken zijn aangesloten.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres