Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vijf technologische oplossingen om slimmer geld uit te geven

Slim geld uitgeven zorgt voor besparingen, maar kan ook zorgen voor meer ongrijpbare voordelen zoals meer agile (behendige) organisaties en een beter beslisvermogen. De moderne inkooptechnologie maakt dit steeds beter mogelijk. Zo meldt deskundige John Callan van Coupa Software op de site van het Britse Supply Management.

Callan ziet de volgende vijf manieren om met hulp van technologie te besparen:

1. Verplaats uitgaven kostenbeheer naar de cloud
Organisaties kunnen hiervan profiteren zonder de moeilijke en dure upgrades die kenmerkend zijn voor softwareoplossingen op locatie. Verplaatsen van kostenbeheer naar de cloud betekent een laag risico,  betere efficiëntie, meer zichtbaarheid en meer controle.

2. Geef prioriteit aan volledige zichtbaarheid
Zichtbaarheid is de eerste stap in het beheersen en optimaliseren van uitgaven. Het betekent het afbreken van silo’s om het grote geheel te zien. Sourcing- en inkoopteams krijgen zo de gegevens die ze nodig hebben om uitgaven effectief te beheren en nieuwe besparingsmogelijkheden te ontdekken. Dit geeft CPO’s een duidelijk inzicht in wat hun teams in elke categorie en bij elke leverancier uitgeven.

3. Integreer de kracht van community intelligentie
Door een aansluiting met vele organisaties op een uitgavenplatform kunnen de uitgavenbeheerders profiteren van de gezamenlijke kracht van community intelligentie. Het maakt samenwerking tussen bedrijven mogelijk, waardoor een ‘ecosysteem’ van inzichten en beoordelingen ontstaat. Dit kan  managers helpen bij het kiezen van de meest effectieve uitgaven.

4. Schakel over naar een uitgebreid platform dat uitgavengegevens en processen verenigt
Er zijn tegenwoordig systemen mogelijk die de hele inkoop- en boekhoud-werkstromen verenigen en zo voor een compleet, uitgebreid beheerplatform zorgen. Dit leidt tot veel mogelijkheden om alles voor de betaling te optimaliseren in een ‘one stop shop’ -omgeving. Denk aan het betalen per kaart voor leveranciers die het accepteren, zodat u kortingen kunt krijgen. Het kan ook gaan om vroegtijdige kortingsstrategieën voor bepaalde leveranciers.

5. Investeer in kunstmatige intelligentie om fraude tegen te gaan
De huidige technologie maakt het mogelijk over te schakelen van detectie naar preventie. Dit kan door het gedrag van een organisatie gedetailleerd te vergelijken met de norm en proactief potentiële fraude-activiteiten te identificeren. Kunstmatige intelligentie is zo ver gevorderd dat het de ‘vuile was’ van miljarden transacties kan verzamelen en analyseren om profielen samen te stellen en te leren wat ‘normaal’ gedrag is. Vervolgens kunnen deze systemen elke transactie vergelijken met wat normaal is en afwijkingen signaleren die een financieel team kan beoordelen. Deze aanpak kan verliezen aan fraude effectiever identificeren en stoppen dan traditionele auditprocessen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres