Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vier zaken waar inkopers vanwege het coronavirus op moeten letten

Nu de gevolgen van het coronavirus voor de economie en de toeleveringsketens toenemen, wordt een goede voorbereiding steeds belangrijker voor inkoopafdelingen. Nevi is daarom met vier punten gekomen waar inkopers in de huidige coronacrisis in ieder geval op moeten letten.

Afstemming met leveranciers
Ten eerste is het belangrijk om de inventaris te controleren. Hierbij hoort het herzien van voorraadbeleid en -niveaus en het vragen aan leveranciers om hetzelfde te doen. Het is verstandig om goed samen te werken met leveranciers wat de toeleveranciersketen betreft. Daarnaast is het noodzakelijk om met iedere leverancier te communiceren en de relatie goed te houden. Inkoopafdelingen doen er goed aan om kritisch te beoordelen of een leverancier wel kan blijven aanleveren, zelfs als die vindt dat het kan. Ook moeten ze goed naar de prijsstructuren en marktpositie kijken en op basis daarvan zorgen dat ze vooraan in de rij staan als de aanlevering weer start. Op de derde plaats is een goed herstelplan nodig om voorraadtekorten of leveringsproblemen op te vangen. Tot slot is het verstandig dat inkopers zich goed instellen op de situatie nadat de epidemie voorbij is. Daarbij is het raadzaam om voortaan een clustering van teveel leveranciers in een regio te voorkomen.

Bron: Nevi

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres