Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vier opties voor betere samenwerking met leveranciers

Volgens onderzoeksbureau Gartner horen verbeterde toegang tot leiderschap en meer risico- en winstdeling tot de veranderingen die een betere strategische samenwerking tussen leveranciers mogelijk zullen maken. Dit meldt het Britse Supply Management.

Miguel Cossio, hoofdonderzoeker toeleveringsketens bij Gartner, zegt dat er vier veranderingen nodig zijn om de strategische samenwerking met leveranciers te verbeteren. Het gaat om betere toegang tot leiderschap, contract- en prestatiemeting van meer dan alleen de kosten, het betrekken van leveranciers bij technologische routekaarten en het delen van risico’s en winst.

Goede relatie met strategische leveranciers
Volgens Cossio moet de toegang tot leiderschap constant en crossfunctioneel zijn. Dat betekent dat er bij belangrijk overleg specialisten van verschillende afdelingen en disciplines aanwezig zijn. Cossio benadrukt dat de betrokkenheid van belanghebbenden hierbij erg belangrijk is om mislukkingen te voorkomen. Voor het tweede punt, contract- en prestatiemeting, moet het om meer gaan dan alleen kosten, bijvoorbeeld ook om innovatie, capaciteiten en technologische groei. Ten derde stelt Cossio dat bedrijven actief met hun meest strategische leveranciers moeten samenwerken bij het ontwikkelen van hun technologische routekaart in de komende drie tot vijf jaar. Tot slot zegt Cossio over het delen van risico’s en winst dat het beter is om leveranciers hierbij te betrekken dan zoveel mogelijk risico op hen af te schuiven. Hij beklemtoont dat leveranciers belangrijk zijn tijdens de coronacrisis en dat organisaties er goed aan doen goed met hen samen te werken en zo voorkeursklant te worden.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres