Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

VGZ wil 'good practices' verspreiden

Zorgverzekeraar VGZ wil via zijn zorginkoop voor 2018 geslaagde voorbeelden van zorgvernieuwing verspreiden. Deze voorbeelden zijn tot stand gekomen in een samenwerking met verschillende ziekenhuizen en een ggz-instelling, genaamd Zinnige Zorg-alliantie. Dit liet de verzekeraar weten bij de start van het inkoopseizoen, meldt Medischcontact.nl.

VGZ werkt in Zinnige Zorg-alliantie samen met negen ziekenhuizen en één ggz-instelling. De deelnemers werken daarin samen en zoeken naar voorbeelden hoe de zorg kan worden verbeterd. Ook heeft VGZ het Zinnige Zorg Loket geopend. Hierin kunnen zorgaanbieders zelf voorbeelden aandragen van zorgverbetering. Dit heeft al zo’n veertig ‘good practices ’opgeleverd: voorbeelden die voor betere zorg tegen lagere kosten zorgen.

Verspreiden en stimuleren
De onderhandelingen over de inkoop van de zorg voor 2018 gaan deze periode van start. VGZ wil met deze onderhandelingen de good practices verspreiden en stimuleren. De good practices zijn toepasbaar in ziekenhuizen, bij huisartsen en bij ggz-instellingen en VGZ koopt hier ook gerichter op in. Zo krijgen zorgaanbieders die zulke voorbeelden willen overnemen, voorrang bij het sluiten van contracten.

Samenwerking
Aan Zinnige Zorg-alliantie doen de volgende organisaties mee: Bernhoven, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis, Noordwest Ziekenhuisgroep, Rivas, Westfriesgasthuis, Radboudumc, Maastricht UMC en ggz-instelling Vincent van Gogh.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres