Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Verstoorde levering kost Adidas 600 miljoen euro

Adidas bereidt zich voor op een verlies van 600 miljoen euro in de eerste helft van 2022 vanwege beperkingen in de toeleveringsketen. Het sportkledingbedrijf verwacht in de tweede helft van het jaar echter een ‘onbeperkt aanbod’. Dit bericht het Britse Supply Management.

Productieonderbrekingen en vertragingen

In het eerste kwartaal hebben lockdowns in Vietnam, waar Adidas 28% van zijn producten inkoopt, de verkoop van het bedrijf met 400 miljoen euro verminderd. Covid-19-lockdowns in China in het tweede kwartaal kosten Adidas nog eens 200 miljoen euro. “De beperkingen in de toeleveringsketen in de hele sector bleven onze omzet beïnvloeden, waarbij productieonderbrekingen en vertragingen in de verzending de ontwikkeling aanzienlijk afremden”, aldus Kasper Rorsted, CEO van Adidas. Harm Ohlmeyer, CFO van Adidas verwacht dat de kosten van de toeleveringsketen sterk zullen stijgen in het fiscale jaar 2022. “Alleen al onze vrachtkosten per eenheid zullen in 2022 verdubbelen. Deze veronderstelling werd al bevestigd in het eerste kwartaal en we verwachten dat deze ontwikkeling zich voortzet gedurende de volgende kwartalen.” Voor de tweede helft van het jaar verwacht Adidas dat ‘onbeperkt aanbod’ zal leiden tot een groei van 20%.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.