Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Verminderen verstoringen toeleveringsketen krijgt prioriteit

Onderzoek van cloudprovider voor uitgavenbeheer Ivalua laat zien dat bijna tweederde (64%) van de ondervraagde besluitvormers op het gebied van inkoop vindt dat in hun organisaties het waarborgen van de continuïteit van de levering sinds de coronapandemie belangrijker is geworden. Nog eens tweederde geeft aan nauwer samen te werken met leveranciers om de veerkracht van de toeleveringsketen te vergroten. Ondanks de beschikbaarheid van nieuwe platforms en analysetools, blijven strategieën voor supply chain-risicobeheer echter in de kinderschoenen staan na corona.

Het gaat om het onderzoek ‘Supply Continuity – A Visual Spotlight’, uitgevoerd door Forrester Consulting in opdracht van Ivalua. De onderzoekers benadrukken dat er nog belangrijke uitdagingen blijven voor organisaties die de continuïteit van de levering willen garanderen. Hierbij zegt 30% van de respondenten niet in staat te zijn om het algehele risico van alle leveranciers effectief te beoordelen. Bovendien is 26% van de respondenten het ermee eens dat hun organisatie geen adequate systemen heeft voor het definiëren en activeren van een reactie op verstoringen van de toeleveringsketen. Ook is een kwart niet in staat om het risico van individuele leveranciers effectief in te schatten.

Continuïteit van de levering

Verder blijkt uit het onderzoek dat leveranciers van cruciaal belang zijn voor het waarborgen van de continuïteit van de levering. Voor 68% van de organisaties zijn leveranciers een bron van differentiatie. Ook werkt 66% nu samen met leveranciers om de veerkracht van de toeleveringsketen te vergroten. Meer dan de helft (51%) van de organisaties is van plan om in de toekomst met meer leveranciers samen te werken. Dit is de belangrijkste geplande verandering in de leveranciersstrategie voor de komende twee jaar. Alex Saric, expert op het gebied van slimme inkoop bij Ivalua: “Er wordt verwacht dat zwarte-zwaangebeurtenissen met steeds kleinere tussenpozen zullen plaatsvinden, dus organisaties moeten nadenken over waar verstoring vandaan zal komen en hoe dit de wereldwijde toeleveringsketens zal beïnvloeden. Maar om dit aan te pakken, moeten organisaties leren effectiever samen te werken en een sterke basis te leggen met leveranciers om de continuïteit van de toeleveringsketen te waarborgen.”

Bron: persbericht Ivalua

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'