Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vendex KBB mogelijk overgenomen

Vendex KBB wordt mogelijk overgenomen. Dat heeft het concern via een persbericht nabeurs laten weten. Het detailhandelsconcern had onlangs al gemeld dat het door gerenommeerde. internationale investeringsmaatschappijen was benaderd over de mogelijke verkoop van de onderneming.


Vendex KBB. het moederbedrijf van de warenhuisketens V&D. Hema en De Bijenkorf geeft geen informatie over wie de ge?nteresseerden zijn of waar ze vandaan komen. De partijen zouden belangstelling hebben voor de onderneming als geheel.

Vijandige overnames
Naast de grote warenhuizen vallen ook veel gespecialiseerde winkels onder het concern. zoals de bouwmarkten Formido. Praxis en Brico. modeketens Claudia Str?ter. Hunkem?ller. en M&S-mode en elektronicazaken Dixons. Dynabyte. It’s en Modern Electronics.

Het concern zoekt met de mogelijke verkoop bescherming tegen vijandige overnames. Daarbij wordt daarmee de macht van enkele groot-aandeelhouders gebroken. Die willen dat het bedrijf zijn verliesgevende onderdelen. zoals de V&D-warenhuizen. verkoopt.

Openbaar bod
Of het tot een openbaar bod komt. is nog onbekend. “Het is allemaal heel recent”. aldus een woordvoerder van Vendex. “De eersten kwamen in januari. Het is echt nog in het beginstadium. Wij willen geen geruchtenvorming.”

De partijen zouden 14 euro per aandeel Vendex KBB willen bieden. De slotstand op de effectenbeurs in Amsterdam was vandaag 11.41 euro. Op basis van de uitstaande aandelen is het bedrijf een kleine 1.3 miljard waard.

Vendex kreeg afgelopen jaar verliezen te verwerken. vooral de verkopen bij V&D vielen tegen. In september werd aangekondigd dat daar 1815 van de 8500 banen weg moeten. en twaalf van de 70 vestigingen gaan dicht. Ook bij De Bijenkorf vielen de cijfers tegen. Alleen de Hema presteerde wat beter dan in 2002.

bron : http://www.omroep.nl/nos/nieuws

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres