Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Veilingklok maakt duurzaam inkopen gemakkelijker

Veiling Royal FloraHolland (RFH) brengt vanaf 16 oktober op de veilingklok per bloemen- of plantenkweker in beeld of deze over certificaten beschikt om aan de minimale duurzame FSI-normen (floriculture sustainability initiative) te voldoen. Royal FloraHolland stelt hiermee nadrukkelijk te voldoen aan een vraag uit de markt. Dit valt te lezen op de website Hortipoint.nl.

Gecertificeerd duurzaam inkopen
Het tonen van het FSI-logo op de klok geeft aan of een bloemen- of plantenkweker de vereiste certificaten heeft om aan de FSI-criteria te voldoen. Inkopers kunnen in het aanbod vooraf selecteren op deze kwekers. Dat maakt het volgens de bloemenveiling veel gemakkelijker om duurzaam in te kopen. Eerder moest de koper dit zelf afleiden uit diverse certificaten op de klok. De leden van FSI werken samen bij het verduurzamen van de productie en handel in bloemen en planten. De ambitie is dat dit jaar negentig procent van de verhandelde bloemen en planten verantwoord geproduceerd is. Naast het voldoen van kwekers aan de FSI-criteria vraagt Royal FloraHolland de handel om gecertificeerd duurzaam in te kopen. “Alleen zo kunnen we samen de reputatie van onze producten, onze sector en onze gezamenlijke marktplaats beschermen”, benadrukt Maarten Bánki, manager duurzame ontwikkeling van Royal FloraHolland.

Bron: Hortipoint.nl

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres