Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Veel supply chains konden crisis niet aan

Uit recent onderzoek van Orange Business Services blijkt dat de supply chains van veertig procent van de multinationals niet berekend was op de coronacrisis. Volgens het onderzoek onder 320 ondernemingen uit de productie-, transport- en logistieke sectoren, heeft de crisis de houding van deze bedrijven ten opzichte van risico’s drastisch gewijzigd. Zo bericht Brisk Magazine.

Van de respondenten stelt 83 procent dat ze zich nu meer bewust zijn van risico’s in de supply chain, zoals grondstoffenschaarste, productiestilstanden of transportblokkades. Door de pandemie beseffen ze dat ze meer snelheid, behendigheid en innovatie nodig hebben om veranderingen op te vangen. Meer veerkracht en duurzaamheid in supply chains via digitalisering en real-time gegevensinzichten hebben hierbij prioriteit.

Supply-chain-strategieën
Tegen de tachtig procent van de respondenten meldt dat ze hun digitale supply-chain-strategieën hebben versneld. Daarbij wil bijna vijftig procent van de onderzoeksdeelnemers de komende twee jaar hun strategieën voor risicobeheer herzien. Verder zegt 42 procent van de ondervraagden dat ze momenteel automatisering gebruiken voor risicobeheersing. Dit percentage verdubbelt zich de komende twee jaar. Ook geeft twee vijfde van de respondenten aan dat hun supply chain het hoogtepunt van de coronacrisis niet aankon.

Duurzaamheid
Daarnaast merkt 59 procent van de respondenten op het leiden van een niet-duurzaam en ethisch bedrijf nog steeds te zien als een aanzienlijk bedrijfsrisico dat de bedrijfsresultaten beïnvloedt. Volgens 85 procent van de respondenten investeert hun bedrijf in duurzaamheid. Het betreft daarbij nieuwe technologieën voor gegevensverzameling.

Bron: Brisk Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link