Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vastzittende zeevarenden risico voor toeleveringsketens

De crisis van zeevarenden die vastzitten op schepen door coronabeperkingen over de hele wereld, kan leiden tot een situatie waarin er niet genoeg mensen zijn om schepen te bemannen. De Britse UK Chamber of Shipping waarschuwt hiervoor. Zo bericht Supply Management.

Volgens Graham Westgarth, vice-president van de UK Chamber of Shipping, staan zeevarenden die vastzaten en naar hun families zijn teruggekeerd, niet te springen om weer aan het werk te gaan. “We zien bij hen een terughoudendheid om terug te komen en zich weer bij hun schepen te voegen zonder dat ze een duidelijk idee hebben of zich een soortgelijke situatie zal voordoen”, aldus Westgarth.

Essentieel beroep
Uiteindelijk zou het ertoe kunnen leiden dat er niet genoeg zeevarenden zijn om de schepen te bemannen, hoewel Westgarth daar niet direct bang voor is. “Ik suggereer niet dat het een onmiddellijke bedreiging is, maar we gaan er wel van uit dat alles wat we kopen op schepen naar ons wordt gebracht.” Er moet volgens Westgarth worden erkend dat zeevarenden de levensader van de handel zijn. “Ze worden niet geaccepteerd als essentiële medewerkers in verschillende landen. Dat leidt tot een situatie waarin ze langere tijd buiten hun familie doorbrengen en dat is een humanitaire situatie die we moeten proberen op te lossen.”

Bron: Supply Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link