Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vanaf vrijdag Europese importheffingen op Amerikaanse producten

De Europese tegenreactie op de importtarieven van Trump is vrijdag officieel. De Europese Comissie heeft wetgeving aangenomen waardoor het invoerheffingen van 25% gaat instellen op verschillende Amerikaanse producten zoals staal, aluminium, bourbon, spijkerbroeken en motorfietsen.

De groep producten die door de sancties geraakt wordt is in totaal 2,8 miljard euro waard. Dat is veel geld, maar volgens Cecilia Maelstrom, Eurocommissaris voor Handel, kon een reactie op de VS onmogelijk uitblijven. “We hadden liever niet in deze positie gezeten. De eenzijdige en onrechtvaardige beslissing van de VS om staal- en aluminiumtarieven op te leggen aan de EU betekent echter dat we geen andere keus hadden.”

Duurder

Bert Jan Koopman, directeur van ondernemersvereniging Evofenedex, spreekt zich via het gelijknamige online platform van de vereniging een stuk negatiever uit. Volgens hem raken de Amerikaanse maatregelen niet alleen de Nederlandse staal- en aluminiumindustrie maar ook haar leveranciers. De tegenmaatregelen van de EU die hier bovenop komen “maken Amerikaanse producten voor gebruik in Europa weer duurder. Minder afzet betekent minder werk en dus minder inkomen aan beide kanten van de oceaan.”

Auto-industrie

Overigens lijkt Trump het niet hierbij te laten. Hij heeft laten weten later dit jaar de importheffingen op Europese auto’s en auto-onderdelen te willen verhogen. Dat zou een bedrag van zeker 50 miljard euro mee gemoeid zijn, waardoor het handelsconflict nog verder zou kunnen escaleren volgens EU-diplomaten.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres