Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vakantieleesvoer - Deel 4

De zomervakantie is weer begonnen! Veel inkopers genieten deze zomer van hun welverdiende rust. Natuurlijk is een mooie zomervakantie niet compleet zonder boeiend leesvoer. Inkoperscafe.nl helpt je daar graag bij. Daarvoor hebben we de meest interessante en best gelezen artikelen en columns voor je op een rij gezet. De komende maand biedt Inkoperscafe.nl je elke week een mooie serie artikelen aan.

Wat zijn de gevolgen van de verstoringen van de supply chain per sector?
Het Nederlandse bedrijfsleven heeft al vanaf de coronacrisis last van soms grote verstoringen van de supply chain. In dit artikel lees je wat er speelt in de toeleveringsketens van de verschillende sectoren.

Wat kan inkoop doen aan de ‘feedbacklus van de inflatie’?
De risico’s rond de bevoorrading van kritieke grondstoffen, zoals olie, hebben zich opgestapeld. Hierdoor stijgen de grondstof- en transportkosten. Dit leidt vervolgens tot hogere loneneisen, waardoor de inflatie nog verder toeneemt. In dit interessante artikel lees je hoe dit werkt en wat je ertegen kunt doen.

Investeringen in ketentechnologie zijn niet effectief
Bedrijven investeren miljoenen in nieuwe digitale technieken, maar hun supply chains presteren niet of nauwelijks beter. Volgens deskundige Peter Schram kan digitalisering wel lonen, maar dan moeten bedrijven zich beter voorbereiden.

Fris & Fluitend door het Verlaten Paradigma
De inkoopbusiness moet een wezenlijke omslag maken van ‘industrie’ naar ‘vermenselijking’ van de bedrijfsvoering. Hiervoor is het borgen en inbedden van creativiteit en continuïteit nodig. Als essentie van een organisatie is dat onlosmakelijk verbonden met de inkooporganisatievolwassenheid. Dit betoogt columnist Maartje Vermeer.

Toename aantal vrouwen in supply chain valt tegen
Het aandeel vrouwen in het totale personeelsbestand in de supply chains nam in een jaar tijd af. Wel zijn er steeds meer vrouwen met een functie op het hoogste niveau (C-level) binnen toeleveringsketens.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.